Virtual Prairie

Home: http://vcsc.cs.uh.edu/virtual-prairie/

Impulsor: Departament d'informàtica de l'Universitat de Houston (EUA), Universitat de Rennes 1, (França).

Àrea: Ciències de la Terra

Objectius:

Virtual PrairieLa comprensió dels mecanismes naturals de propagació vegetativa en el complex dels sistemes ecològics, el comportament individual de la planta i les interaccions entre les espècies per la reconstrucció d'un prat virtual.

Presentació del projecte: http://vcsc.cs.uh.edu/ViP.html (en anglès)

L'objectiu d'aquest projecte és estudiar els mecanismes fonamentals que es produeixen mentre les pastures s'enfronten a l'estrès (la sega, el pastoreig, etc...). Aquests models tenen aplicacions, començant perl disseny d'un prat d'alt valor agronòmic, o la preservació dels ecosistemes amb alta diversitat biològica. Recentment s'han desenvolupat noves idees per una utilitzaciò ecològica dels vegetals (vegeu, per exemple, un estudi finançat per la National Science Foundation, una agència independent del govern dels Estats Units d'Amèrica, que es dedica financerament a recolzar la investigació científica bàsica).

La barreja de prats humits són una millor font de biocombustible que l'etanol a partir de blat de moro o que els agro-combustibles extrets de la soja.