POEM@HOME

Home: http://boinc.fzk.de/poem/

Inscripció des de Boinc-manager: http://boinc.fzk.de/poem/

Impulsor: Projecte Alemany de predicció de l'estructura de proteines per l'utilització de l'hipotesi "termodinamica de Anfinson

Àrea: Medicina biomolecular

Objectius:
POEM

Les proteïnes són la maquinària a nanoescala de la vida cel·lular. Son grans biomolècules amb un màxim de 100.000 àtoms, amb funcions que inclouen química cel·lular (metabolisme), la conversió de l'energia (fotosíntesi), transport d'oxigen, processament de senyals en el cervell (les neurones), resposta immune i moltes altres, sorprenentment amb una eficiència sense igual durant els processos. Un mal funcionament de les proteïnes es relaciona sovint amb malalties, moltes d'elles amb estructura encara desconeguda. Necessitem la simulació per estudiar i entendre el disseny de les proteïnes i com funciona l'estructura.
Unir-se a aquest projecte vosté contribuirà en desvetllar l'estructura biològicament activa de les proteïnes, comprendre com interactuen els mecanismes de processament quan interactuen entre si, entendre les malalties relacionades amb el mal funcionament o l'agregació de proteïnes, desenvolupar nous medicaments.

POEM@HOME implementa un nou enfocament per a comprendre aquests aspectes de l'estructura de la proteïna, que es presta molt bé al món de la computació distribuïda.