Malaria Control

 

Malaria

Home: http://www.malariacontrol.net/


Inscripció des de Boinc-manager: http://www.malariacontrol.net/


Impulsor: The Swiss Tropical Institute

Àrea: Epidemiologia

Objectius:
Els models de simulació de transmissió i les conseqüències per a la salut de la malària són una eina molt important en la lluita contra la malària.

Aquests models es poden utilitzar per determinar estratègies òptimes per a l'ús de mosquiteres, la quimioteràpia, o les noves vacunes que s'estan provant.Aquests models requereixen un treball intensiu de simulacions per ordinador, perque hi ha una sèrie de paràmetres relacionats amb factors biològics i socials que influeixen en la distribució de la malaltia.

L'Institut Tropical Suís ha desenvolupat un model de simulació epidemiologic de la malària per als estudis preliminars. Ha utilitzat la seva xarxa local que consta d'aproximadament 40 ordinadors. Però falta molta més potència de càlcul per validar aquests models i simular tota la gamma d'intervencions i models de transmissió en aquesta lluita contra la malària a Àfrica.
MalariaControl.net va ser creat per utilitzar la potència de càlcul de milers de voluntaris a tot el món per ajudar a millorar la capacitat dels investigadors per predir i lluitar contra la propagació de la malària a Àfrica.

Basant-se en l'experiència anterior, s'espera que l'aplicació de MalariaControl.net assoleixi en pocs mesos el volum de càlcul que normalment es fa en 40 anys.
La major part d'aquesta potència de càlcul vindrà del món desenvolupat: Amèrica del Nord i Europa en particular. Tanmateix, l'objectiu principal d'Àfrica@home és implicar les universitats i institucions en el desenvolupament d'Àfrica i la instal·lació d'aplicacions que s'executen en els equips de voluntaris.