Magnetism@home

Magnetism@home

Home: http://kinetic.dnsalias.org/magnetism/

Inscripció des de Boinc-manager: http://kinetic.dnsalias.org/magnetism/

Impulsor: Projecte de l'Institut de Física i Tecnologia de Donetsk, Ucraïna.

Àrea: Física

Objectius:

Aquest projecte es centra en el magnetisme de les partícules, precisament, la investigació examinarà l'equilibri i "metastability" (transició magnètica de diferents models). Es tracta de crear el perfil energètic dels diferents nanosistemes estudiats.

El magnetisme és probablement un dels primers fenòmens naturals utilitzats pels éssers humans. La singularitat d'aquesta misteriosa força d'atracció ha inspirat a generacions de mags i bruixots, (en gran mesura un mite en la cultura popular). S'utilitza per exemple per a la navegació en la mar, gràcies a la invenció de l'electroimant per William Sturgeon, i després dels treballs de Michael Faraday, James Clerk Maxwell i molts altres científics del segle XIX, la humanitat ha aconseguit dominar aquesta força misteriosa d'atracció i utilitzar-la per desenvolupar invencions revolucionàries.

Els descobriments de Maxwell i Oliver Heaviside han aplanat el camí, interessats en ones electromagnètiques. va ser el punt de partida de les principals teories físiques del segle passat: el principi de la relativitat (que pot ser presentat com una extensió de la relativista propietats de les ones electromagnètiques, la mecànica quàntica, el naixement de la ciència dedicada a la micro-magnetisme. Més tard ens va permetre el desenvolupament de la tecnologia d'intercanvi i transferència d'informació a través de les ones electromagnètiques.

Aquesta tecnologia permet, en principi, d'accés aleatori per a l'emmagatzematge d'informació, pràcticament il·limitada. En l'escala microscòpica (micro-magnètic), l'estructura d'un cos ferromagnètic es compon d'una successió gairebé uniforme de camp magnètic, separats per una petita zona de transició, conegut com "paret magnètica". Aquestes estructures i objectes s'han estudiat en el segle XX, i encara hi ha moltes preguntes sense resposta.