Quake-Catcher Network

QCN

 

 

 

 

 

 

 

 

Home: http://qcn-web.stanford.edu/
Inscripció desde Boinc-manager: http://qcn.stanford.edu/qcnalpha/
Impulsor: Universitat de Stanford i California Riverside
Àrea: Ciències de la Terra.
Objectius:
Quake Catcher Network és un projecte de recerca que utilitza ordinadors connectats a Internet per a realitzar investigacions, compartir coneixements i ajudar-nos en el camp de la sismologia.

Per ara, només alguns ordinadors portàtils equipats amb un sensor de moviment, podran participar en el projecte:

* Els portàtils Mac fabricats després de l'1 de gener de 2005, aquesta tecnologia equipa les unitats de disc dur del nou PowerBook, MacBook Pro, MacBook i Apple iBook.

* La marca Thinkpad d'IBM o productes Lenovo a partir de 2003.

* També alguns ordinadors portàtils de la marca Acer HP fabricats després de l'1 de gener 2007. En breu es comercialitzarà una clau USB per 20€ per als usuaris que que no disposin d'aquesta obció.
El projecte es troba actualment en fase de proves alfa.

Perquè el programa funcioni correctament, determinades preferències han de ser respectades. El projecte només funcionarà en un sol nucli del processador, i hauria de començar als 3 minuts de no utilitzar el teclat o el ratolí.

Vostè pot participar descarregant i executant el programa.

QNC no és un projecte que es pugui executar en paral·lel amb altres projectes BOINC (especialment durant el programa de proves alfa).
Els punts de vista de dia i de nit permetran als estudiants buscar els últims terratrèmols que tenen lloc al planeta. Ajuda a ser conscients que periòdicament es produeixen terratrèmols prop de zones poblades.